Postoje neki sretni ljudi. Oni rade u državnom sektoru. Svi ostali rade kod privatnika. Ukoliko ne spadate u grupu sretnika koji rade na državnoj sisi onda ste sigurno imali jednu od sljedećih fantazija:

1. TUČETE ŠEFA PRINTEROM – Ovo je jedna od najzastupljenijih fantazija zaposlenih u privatnom sektoru. Zamislite situaciju u kojoj vam šef serenda kako niste stigli da odradite 12548476332. zadatak te sedmice, a vi, umjesto da se izvinete, jer ste stoka kojoj treba posao, uzmete printer i bez riječi počnete da lemate šefa preko leđa.

2. PREVRĆETE STO I DAJETE OTKAZ – Fantazija u kojoj vas neko jebe na poslu, a vi nakon što osoba završi svoj beskrajno dugi vaz, prevrnete sto, kažete sve što vam stoji na duši i date otkaz.

3. DAVITE ŽICOM OD TELEFONA DOSADNU KOLEGICU – Svaka kancelarija ima onu jednu kokošku koja ne prestaje da priča i pravi se da je najpametnija.Veliki broj privatničkih robova nerijetko zamišlja kako istu davi žicom od telefona tokom većeg dijela radnog dana.

4. PALITE KANCELARIJU – Osnovna fantazija privatničkog roba. Scena kao iz američkih filmova, vi u mantilu izlazite iz kancelarije, a iza vas ostaje oblak vatre, dima i prošlog života u kom ste radili kao kmet za minimalac.

5. KLIJENTU GOVORITE DA JE GLUP I DA NE MOŽE SVE I ODMAH – Klijenti su paraziti duševadnici i što prije to svi shvatimo svima će nam biti lakše. U ovoj fantaziji imate pravo da se dernjate koliko god hoćete kada vam u petak poslijepodne klijent pošalje mail i kaže da mu nešto hitno do ponedjeljka treba.

6. GOVORITE ŠEFU “NE SERI, ZNAM BOLJE OD TEBE” – Budući da veliki broj pripravnika i običnih poslovnih robova definitivno radi više od svojih šefova, velika je šansa da su i informisaniji u većini situacija od svojih nadređenih. U ovoj fantaziji radnik dramatično u pola šefovog monologa kaže “Ne seri, radim to duže i znam bolje od tebe”

7. BIVATE PLAĆENI ZA POSTOJANJE KAO KIM KARDAŠIJAN – Bilo bi lijepo biti sponzoruša i bivati plaćen za postojanje.

8. PIŠKITE PO STOLU TOKOM GLUPOG SASTANKA – Svi imamo one sastanke koji su tu samo da bi nam se duša vadila. U toku jednog od ovih sastanaka bilo bi interesantno da samo skinete gaće i popiškite se po stolu. Dovoljno je jasna poruka.

9. UPUCATE SE U KOLJENO KAKO BISTE SE BAR NA BOLOVANJU ODMORILI – Bolovanje na državnoj sisi je jednostavno dobiti od poslodavca, ali na privatnoj je već druga priča. Nemojte lagati da niste aktivno razmišljali o ovoj opciji.

10. POPIZDITE, UZMETE PRINTER I NIKAD VIŠE SE NE POJAVITE U UREDU – Ono kad popizdite finalno i uzmete najbolji printer u uredu i više se nikom ne javite zvuči kao realno dobra opcija otkaza i otpremnine.