Znamo da su neke veze komplikovanije od drugih i da je nečija ćuna ljepša od svih drugih pa je sasvim normalno i ljudski da vi nekad poželite da zastranite i da se vratite/javite bivšem. Svi znamo da to nije pametna opcija, ma koliko vi mislile da se on “totalno promijenio i više nije isti kao prije i divan je”. No dobro, kad ste već odlučili da pojedete govno, Šatro info je tu za vas da vas izvadimo prije nego što totalno potonete u ista govna. Ovdje vas savjetujemo na koji način da se samokaznite kada otkrijete da ste dali novu šansu bivšem koji je istu prokockao.

1. RECITE NAJBOLJEM PRIJATELJU/PRIJATELJICI – Najbolji način da se otrijeznite i dovedete svoj mali mozak u realnost jeste da vašem najboljem prijatelju/prijateljici koji je s vama prolazio sva govna raskida i ponovnog viđanja priznate da mislite da se promijenio i da se opet viđate. Šansa da će vas odrobijati je jako velika, kao i šansa da ćete se nakon toga dozvati.

2. PROČITAJTE NJEGOVE STARE PORUKE – Pročitajte poruke iz faza kada ste bili najposvađaniji/kada ste shvatili da vas je prevario / kada ste ga vidjeli s kurvom Sanelom u kafani. Brzo će vas otrijezniti.

3. PROČITAJTE STARE PORUKE PRIJATELJICA – Iz iste faze kao ove gore, pročitajte i stare poruke koje ste u očaju na sedamnaestoj tekili slali vašim prijateljicama kada je jahao Maju dok je vama lagao da je prehlađen.

4. SABERITE KOLIKO PUTA JE REKAO DA SE PROMIJENIO – Samo stavite na papir svaki put kad ste pomislile da se promijenio i da je sada totalno drugačiji čovjek i da apsolutno neće više bez zaštite bilo koga drugog na sarmu zvati. Možemo vam garantovati da se to desilo više od jednom.

5. PROĐITE KROZ NJEGOVE DRUŠTVENE MREŽE – Budite najveća uhoda ikada i pregledajte koga je sve i koliko puta u posljednje dvije sedmice lajkao. Znamo da zvuči bolesno ali još je bolesnije misliti da je neko sad drugačiji.

6. OD VAŠIH PRIJATELJICA KOJE SU SE POMIRILE S BIVŠIM KOLIKO IH JE SRETNO? Nijedna do dvije? Maksimalno.

7. UZMITE KILOGRAM KUKURUZA I KLEČITE NA NJEMU – Jer realno tako će vam biti i ako mu se vratite. Možda i gore jer će na kukuruzu pored vas biti Maja.

8. BIČUJTE SE ISPRED KATEDRALE I PONAVLJAJTE “ON JE IDIOT” – Dok vam ovo ne uđe u glavu, a i kad uđe, nastavite da tučete sami sebe još nekih minuta.

9. “DA LI ĆU BITI SRETNA S NJIM ZA 20 GODINA?” – Postavite ovo pitanje sebi i skontajte kako vam opcija vas za 20 godina u glavi ne postoji. Jer je idiot koji nije za vas.

10. ŠTA BI VAM MAMA REKLA? – Šansa da bi vas vaša mama zaključala u podrum ako se pomirite sa zlostavljačkim bivšim je velika. Zar ne?