Kažu da je najbolji poklon koji je prilagođen osobi i njenoj trenutnoj situaciji. Nije bitno da li je to sitnica ili nešto krupno, bitno je da je od koristi onome kome poklon kupujete. Računajući okolnosti u kojoj naši građani žive, mi vam donosimo deset konkretnih prijedloga, šta pokloniti svojoj drugoj polovini za Valentinovo.

1. Otplatite joj/mu ratu za kredit – U ovim teškim vremenima preživljavanja, ako ste u mogućnosti nekoliko mjeseci prije ovog praznika, skupite koju stotinu maraka i otplatite joj kredit. To je najbolji dokaz ljubavi.

2. Nađite joj/mu posao – Obzirom da su šanse 70% da vaš partner nema posao, pronalazak bilo kakvog bi ga/je učinio sretnim. Još ako je u igri neki posao van zemlje, kao na primjer u Njemačkoj, vi ste u rangu najvećeg romantika na svijetu.

3. Pokušajte dan provesti bez tersanja – Sitnice čine život, te one mogu biti najbolji poklon. Ukoliko ste baš frontalni kokuz, pokušajte svojoj drugoj polovini pružiti dan bez tersanja, nabijanja na nos kako nema koristi od njega, te učiniti ga barem malo više vrijednim. Ovo je prijedlog poklona za sve dame, koje u 86% slučajeva imaju ovakav problem s momkom.

4. Potrudite se barem da danas niste monotoni – Znamo da je to najteža stvar koju možete uraditi, ali vjerujemo da u vama čuči osoba puna adrenalina i avanture. Pokušajte barem danas napraviti neku promjenu u vašem svakodnevnom rutinskom životu.

5. Zaboravite kladionicu na jedan dan – Savjet za sve muškarce da pokušaju barem danas izostaviti kladionicu, te svoj um maksimalno skoncentrisati na partnericu.

6. Konačno raskinite – Vjerujemo mnogi od vas već godinama upadaju u zamku zavlačenja u vezi, te je održavaju čisto zbog nekih lijepih prošlih vremena. Budite muško barem jedan dan u vašoj vezi, te okončajte muke i sebi i njoj. Mislim da oboje ne možete dobiti bolji poklon za ovaj praznik ljubavi.

7. Dajte joj/mu službenu karticu na korištenje – Opravdaćete se direktoru nekako zašto na računu firme imate fakture za kilo i po kozmetike ili novi Playsttion. Međutim, vaš partner će biti zadovoljan/na jedan dan.

8. Raspremite kuću – Isključivo savjet za muškarce ako živite s djevojkom. Ne jede vam hljeba da jedan dan u godini dignete svoju presvetu guzicu i raspremite stan dok je ona na poslu. Em jeftino, em ste mangup.

9. Pošaljite je negdje sa drugaricama – Ukoliko vaša djevojka ima nekoliko dobrih drugarica koje su slobodne, riješite i sebe i nje problema oko organizacije proslave. Skupite pare i pošaljite je jednu noć u neki spa centar ili večernji izlazak s društvom, a vi uživajte u toplini i samoći svog doma, eventualno na nekoj pivi u komšiluku.

10. Organizujte kolektivni izlazak – Vjerujemo da niste jedini u patnji zvanoj veza, te da imate pokojeg prijatelja koji je zauzet. Organizujte s njim večernji izlazak i ubijte dvije muhe jednim udarcem.