OVAN – Glavom kroz zid i samo hrabro, nije uopće loše za vas da pijete dva Burna i tri crne kafe istovremeno, ispitni je rok i vaše tijelo je već godinama naviknuto na ovakav tretman u septembru. Dat ćete dva na redovnom i jedan na socijalnom. Preporučujemo da odete na turbe sedam braće.

BIK – Da vas ne bi sekirali, sve će biti stabilno, nikakvih promjena oko vas, veza, zdravlje ljubav, sve će stagnirati i ostati na istom koliko god dugo vi to željeli. Znamo koliko ne volite da se nešto mijenja ili da šta riskirate. Ispiti će biti baš okej.

BLIZANCI – Vaš šarm i šupljiranje će vam pomoći da se kroz iglene uši provučete ove godine. Doduše kod svih osim kod jednog starijeg namćorastog profesora koji ne prima odgovore u naturi, ali bez brige, ove godine bar rokova ima, dakle opušteno.

RAK – Opet ćete biti emotivni kao i uvijek, gledati da se šta u kući ne pokvari, da su odnosi okej. Klasični dosadni život vas očekuje i ovog septembra. Nema potrebe da toliko plačete kad ste jedan ispit koji vam je ostao da očistite godinu počeli spremati u junu. Nema potrebe da lažete ljude oko vas da su vam ostala još tri, sviđate im se i kao štreber.

LAV – Davno ste nalagali i familiji i narodu da ste sve ispolagali dok vam tetak ministar sređuje prolazne ocjene. Opušteno, izađite vanka, popijte pivu i pustite ove što nemaju nikog u vladi da se bore s ispitima.

DJEVICA – Dala uslov u junu, septembar provodi na moru spremajući ispite za narednu godinu.

VAGA – Kako biste izašli na ispite koji su vam preostali nužno je da jednom za svagda odlučite na koje ćete izaći u prvom, a na koje u drugom roku. Brzo.

ŠKORPION – Moža nije najpametnije da se posvađate sa profesorom koji vas ispituje jer to može dovesti do komplikacija poput padanja jednog ispita. A vi znate kojeg.

STRIJELAC – Opet ćete pretjerati s pićem. Kao i svake sedmice. Kao i svaki dan doduše. Pauza bi vam dobro došla. Ali ne mislimo na pauzu od 2 do 5. Već kao na pauzu od jedno mjesec ili dva, neki možda i koja godina ne bi bila loša. Taman da date godinu.

JARAC – Neka vam Bog pomogne sa ovih sedam za septembar ostavljenih.

VODENJAK – Šta god da ovdje piše vi ćete drugačije. Samo nek je mimo svijeta. Zato nećemo ništa ni pisati, pa se pojedite od znatiželje. I nemojte zvati, molimo vas.

RIBE – Nećete napisati ni ove godine master tezu iako mislite da hoćete jer ste lijeni.