Sifet Podžić, ministar odbrane Bosne i Hercegovine, naredio je danas da svim kasarnama Oružanih snaga Bosne i Hercegovine bude isključeno grijanje.

“Normalno da nismo vojna sila kad ljudi misle da je vojska banja. Upale grijanje, zaboli ih za račun i onda se pitaju gdje su nama borbena oklopna vozila” – planuo je Podžić na današnjoj konferenciji za štampu i dodao: “Biti na 121. mjestu od 139 zemalja prema indexu vojne moći, nakon četiri godine rata i koječega, to je sramota za Bosnu i Hercegovinu”.

Prema riječima ministra odbrane Bosne i Hercegovine, jedino rješenje da se vojna moć Bosne i Hercegovine podigne na viši nivo jest disciplinovanost i smanjenje komunalnih troškova. “Ne budemo li štedili svaku paru za naoružanje, opet ćemo se dovest u situaciju da svi oko nas paradiraju a mi nemamo s čime izać u grad i pokazat se narodu. I opet će bit index ovaj, index onaj, loša vojna moć, slabo naoružanje, slaba spremnost. Nema toga više, dragi moji. Kome je hladno u uniformi, nek ide kući. I šta da radimo danas sutra ako se zarati – svakom vojniku uz pušku još i grijalicu da nosi na ratište, pa provedi struju, pa mijenjaj akumulatore. Draga Bosno i Hercegovino, od take borbe nema pobjede” – zaključio je Podžić, ponavljajući da je odluka ministra neopoziva.