Radništvo Kantonalnog javno komunalnog preduzeća “Gradski saobraćaj” na današnjem sastanku aktiva donijeli su jednoglasnu odluku da molbu za privatizaciju preduzeća upute Elonu Musku, vlasniku kompanije Tesla.

“Naša odluka nije insipirisad Muskovim kupovanjem OneCoina i mi se nismo okupili da se pravdamo zbog tog i da mislimo da znamo dvije više od njega. Naprotiv, mi podržavamo Muskove investicije, s tim što – naravno – imamo i svoje viđenje stvari. A takve kakve jesu, stvari nam govore više nego dovoljno – jedina šansa da GRAS opstane uz upravljanje na način koji je dosad poznat jest da nas kupi Elon Musk. Mi drugačiji izlaz ne vidimo” – rekao je Dževad Reva, predsjednik granskog sindikata na linijama neparnih brojeva.

Prema Revinim riječima, s Muskovim kapitalom GRAS bi mogao računati i na svoje trolejbuse, a možda čak i metro.  “Gubici koje pravi ovo javno preduzeće ne bi u mnogom oštetile Muskov budžet, a mi protiv tih gubitaka ne možemo. Živimo u vremenima ovakvim kakvim jesu, ljudi se čuvaju, ne izlaze nikud, ne voze se tramvajima kao nekad. A povjerenje u budućnost GRAS-a takvo je da se više ni po kafanama ne priča da bi trebalo uvest noćne linije – eto, toliko ću ja reći o tom” – rekao je Reva razočarano, a ipak s nadom da bi sarajevski gigant minusa mogao nastaviti poslovati kao da je u stečaju, uz kapital kompanije Tesla.