Čim je objavljena informacija da FC Barcelona želi koristiti autobus umjesto aviona, kako bi smanjili trošak u ovom teškom periodu krize, Nogometni savez Bosne i Hercegovine odmah je reagovao i odlučio da pomogne.

“Sramota je da jedan takav klub svjetske klase i tradicije, svoje igrače transportuje kao da su Rudar iz Kaknja. Ne priliči da  imena tog kluba na mečeve idu poput krompira ili neke stoke, zgurani u autobus i bez ikakvih uslova na koje su zvijezde navikle. Nogometni savez Bosne i Hercegovine je spreman snositi sve troškove transporta tokom čitave sezone”, kaže Hamid Kopačka, finansijski predsjednik NS Bosne i Hercegovine.

Naša država, a posebno grad Sarajevo, pamte svoje prijatelje koji su bili tu kada je ovoj zemlji i gradu bilo najteže.

Mi se sjećamo pomoći grada Barcelone i generalno Katalonije, koliko su nam pomagali tokom agresije ali i obnove nakon rata. Sada smo mi tu za njih, punim, bez ikakve kalkulacije! Nama pare svakako ne trebaju jer ne idemo nigdje, niti se gdje takmičimo. Zlatno doba naše repke je prošlo, a FC Barcelona je uvijek u vrhu, i svaka pomoć im je dobrodošla. Zato smo spremni ne samo odvojiti iz budžeta saveza, već i iz svog džepa ukoliko bude potrebno”, dodao je Kopačka.

FC Barcelona je danas zvanično poslao i svoju zahvalu zbog ovog gesta, govoreći da su oni svjesni ogromnog broja navijača, masovno djevojaka iz naše zemlje, koje vatreno bodre ovaj klub.