Nakon zabrane ulaska imigrantima iz određenih država, Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država se posvetio revitalizaciji američke ekonomije.

Pod devizom “Make America great again”, Predsjednik želi povećati ulaz novca u budžet Američke vlade.

Naime, njegov prvi korak ka rješavanju ovog pitanja je prodaja zgrade Američkog kongresa.

“Naša ekonomija nije dovoljno jaka. Fali nam radnih mjesta. To je sve zbog imigranata koji nam uzimaju poslove. Stoga planiramo da prodamo zgradu Kongresa. Ovo je lijepa i stara zgrada. Mnogim američkim kompanijama bi bila stvar prestiža da rade u zgradi gdje su američki očevi donijeli neke od najznačajnijih zakona na federalnom nivou”, rekao je Predsjednik Trump u svome obraćanju novinarima na objavi prodaje.

Osim što želi napuniti budžet Američke vlade, Predsjednik također planira da obori i jedan svjetski rekord, te će prodaji prisustvovati i odbor sudija iz Ginisove knjige rekorda.

“Kako bi napravili što veću uzbunu, idemo pokušati oboriti rekord za najskuplju zgradu ikad prodanu na svijetu. Organizovat ćemo aukciju. Na toj aukciji očekujemo najveće američke kompanije, koje će ponuditi svoju cifru. Počet ćemo sa 100 miliona dolara, pa ćemo vidjeti dokle ćemo dogurati”, dodao je Trump.

Na kraju je poslao i suptilno upozorenje u kojem kaže: “I da, ove kompanije što imaju preko 10 milijardi dolara, ukoliko se ne pojave na aukciji nek se samo sjete da ima finansijska inspekcija. Znam ja kako se milioni zarađuju he he.”