Nakon zatvaranja kulturnog centra Mikser House u Sarajevu, oglasila se zastupnica u Predstavničkom Domu Parlamentarne Skupštine BiH, Diana Zelenika koja je izjavila kako je super što se zatvorio jedan takav prostor, jer bi mogla doći IKEA.

“Nema ovakvih prostora u centru grada kao što je to bio Mikser House. Da se razumijemo, nikom ne želim zlo, da upadne u dugove i takve probleme, pa da mora da zatvori svoj posao, ali morate priznati da je dobro što se otvorio takav jedan prostor skoro u centru glavnog grada. Jer, kad bi IKEA htjela doći ovdje, ne ide da ih sad izmještamo tamo na neke periferije grada. Ipak je to nama ženama važno da možemo iz šopinga nekih tako ženskih stvari, na brzinu svratiti i kupiti neki namještaj ili druge potrepštine za enterijer naših domova”, rekla je Zelenika.

Kako saznajemo, Mikser House će iza sebe ostaviti prazan prostor od 1.300 kvadratnih metara, a relativno je blizu tržnih centara Sarajevo City Center i Alta Shopping Center. Zastupnica Zelenika je također rekla nešto i o ljudima koji su posjećivali Mikser House.

“Nisam posjećivala to mjesto, ali sam čula šta se tamo dešava. To su bili neki kulturnjaci, umjetnici, dizajneri, muzičari, mladi… I sad, dobro je da su ti ljudi što su išli tamo negdje sklonjeni sa ulica, da ih ne gledaju normalni građani, a pogotovo turisti. Funkcionalno je jako da se njima napravi jedan takav sličan objekat da se oni okupljaju, ali ne baš na ovako dobroj lokaciji”, zaključila je Zelenika.

Kako saznajemo, zastupnica Zelenika će poslati pismo Invaru Kampardu sa informacijama o oslobođenju objekta u Kolodvorskoj, u nadi da će ga podstaknuti da povuče neke poteze u smjeru dolaska u BiH.

(Foto: N1)