Ministar vanjskih poslova naše zemlje, Elmedin Konaković, još uvijek je fasciniran presudom bivšim premijeru FBiH, Fadilu Novalić. Gospodin Konaković svaku priliku koristi da građane podsjeti na ovo, a sada je tražio da se presuda uvede i u školske lektire.

“Kada god nas SDA napadne nešto mi presudu Novaliću izvučemo kao džoker iz rukava i sa tom presudom im pobijemo sve ono što govore protiv nas. Mislim da bi svaki građanin naše zemlje trebao napamet znati neke dijelove ove presude. Zbog toga sam je danas odlučio da pokrenem inicijativu da se ova presuda uvrsti u školske lektire kako bi našu dragu djecu od malih nogu učili kako ne treba da se radi i ponaša. Mislim da je ovo još jedan od koraka na putu u EU i vjerujem da ćemo uspjeti u ovoj implementaciji”, rekao je Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova naše zemlje.

Gospodin Konaković smatra da je ova presuda gospodinu Novaliću jedan od najvažnijih događaja u historiji BiH.

“Ovo je jedan od onih historijskih trenutaka koje smo imali u prethodnih desetak godina. Možda i jedan od najvažnijih. Na taj način je dokazano kakva je SDA i šta sve rade. Naravno to je samo jedan mali dio, ali dosta za početak. Nadam se da će moja inicijativa uroditi plodom i da će naša djece od malih nogu učiti o SDA i njihovom kriminalu. To je prva, a još nekoliko presuda koje će doći u budućnosti, bi također željeli uvrstiti u lektire”, dodao je Konaković.