Budući da se apstinencija u toku mjeseca Ramazana odnosi i na apstinenciju od pića i turbofolka, omladina često zaboravi tekstove velikih hitova turbofolk zvijezda, te je potrebno da ih neko na njih podsjeti. Spas u ovom trenutku nudi Udruženje građana “Peremo pare i nije nas stid” iz Sarajeva koje ove godine nudi intenzivni kurs ponavljanja Cecinih tekstova naziva “Ceca brat” kako bi omladina bila spremna da dočeka velike bajramske partije koji se organizuju diljem Sarajeva.

Svetlana Ceca Ražnjatović rođena 1973. godine predstavlja jednu od najpoznatijih medijskih ličnosti Balkana, te svakako jednog od najcitiranijih Facebook mislilaca s početka 21. stoljeća. Ceca je svoj zvjezdani status u Bosni i Hercegovini učvrstila čestim pojavljivanjem u gradovima u kojima je dobrodošla, a njena muzika se nerijetko čuje na zabavama diljem države. Jedna od neizbježnih prilika za puštanje muzike velike srbijanske zvijezde jeu svakako pra, druga i treća noć Bajrama.

“Istina je zaista da sam zahrđala kako je Autogram izašao. Imaju dvije tri pjesme koje nisam zapamtila onako da kažem da bih ih usred noći mogla ponoviti. A to ne valja. Ovaj kurs je idealan za nas koji ne stignemo od fakulteta u Kiseljaku da izlazimo svaku noć i ponavljamo. A plus nije red da se za Ramazan zalazi po birtijama. Zato ću ja fino da uplatim sebi kurs i da se ne brukam u Walteru 26. juna navečer” – izjavila je mlada i perspektivna studentica Pedagogije.