Nakon godina pokušavanja uvođenja napretka u balkansko društvo, jučer je, napokon, udružena grupa nevladinih organizacija uspjela da ostvari legalizaciju femicida i postavljanja ginekologu pitanja od strane budućih roditelja: “Da li je muško ili je abortus?”

“Balkansko društvo, već dugi niz godina zaostaje za ostatkom civilizovanog svijeta, te odbija da legalizuje ubijanje ženskih fetusa pod izgovorom da to nije uredu, da je osoba ljudsko biće bez obzira na rod, te da se ubijanje fetusa koji nema ćunu kosi sa ljudskim i ženskim pravima.” kaže naš analitičar Risto Prelivoda.

Ženski fetusi ciljno se uništavaju ne samo u Indiji ili Kini, već i u Albaniji, na Kosovu, u Makedoniji i Crnoj Gori, a tako nastao višak muškaraca u društvu imat će nesagledivo pozitivne posljedice i u balkanskim zemljama, navodi se u tekstu pod naslovom “Visoka tehnologija ispunjava tradicionalne želje” u izdanju Suddeutsche Zeitunga.

U opširnom opisu se navodi da u Albaniji već sada na 100 novorođenih djevojčica dolazi 112 dječaka, te da nas Albanija ne bruka u očima svijeta po pitanju ostavljanja muškog potomstva. Situacija je slična u Indiji gdje “džendercid” ili “femicid” već decenijama spada u ključne socijalne blagodeti.

Riječ je o prekidima trudnoće, uglavnom koje savjetuj muž i njegova porodice, u slučajevima kada se utvrdi da je riječ o ženskom fetusu, ali i o ubijanju novorođenih ženskih beba.

“Abortusi u slučaju ženskih fetusa su kulturološki fenomen koji ima korijene u arhaičnom poimanju porodice, te je jedan od osnovnih načina očuvanja loze, nacije i svijeta. To je zato što dječaci zadržavaju porodično ime kojeg se djevojčice udajom najčešće odriču, a tradicionalno je i da se o ostarjelim roditeljima brinu sinovi.”, smatra pariški stručnjak.

Suddeutsche Zeitung piše, pozivajući se na riječi pariškog stručnjaka Gilmota, da samo u azijskim zemljama “nedostaje” više od 117 miliona žena, a širom svijeta više od 160 miliona.