SDA najjača stranke u BiH poznata o svojim internet botovima konačno je odlučila da svoje botove nagradi. U pripremi je usvajanje zakona kojim će SDA dobiti pravo da svojim botovima uplaćuje penziono i zdravstveno osiguranje. Ako sve prođe kako treba od 01.01.2022. godine internet botovi će biti priznato zanimanje u BiH i tim građanima će se uplaćivati doprinosi.

“Svi znate i to više nije tajna da su važan dio u poslovanju SDA baš internet botovi. Prijetnje, zastrašivanje i promocija na društvenim mrežama su temelj na kojim stranka gradi budućnost. Mi smo odlučili priznati trud i radi naših botova. Zbog toga smo i pripremili ovaj zakon. Da se razumijemo oni ovo sve rade volonterski iz ljubavi prema SDA, samo nekoliko njih ima novčanu naknadu od nas, ali od sada ćemo im moći bar doprinose uplaćivati. Razmišljali smo čak i da im počnemo plate davati jer su stvarno zaslužili”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

Ovaj zakon naišao je na veliko oduševljenje SDA-ovih internet botova koji su u znak zahvale napisali nekoliko hiljada komentara po raznim portalima sa riječima “SDA najbolja”.

“Mi u najljepšim snovima ne bi mogli zamisliti da će predsjednik uraditi ovako nešto za nas. Zahvaljujemo mu se od srca i obećavamo da će grana internet botova SDA postati još jača. Napokon će i naš rad i trud biti priznat u državi. Mi smo već poduzeli mnoge korake kojima smo praktično već osigurali pobjedu gospodina Izetbegovića na izborima 2022. godine, a on se nama na ovaj način i zahvalio”, rekao je Muha1234, poznati SDA internet bot.