Nedžad Ajnadžić, načelnik Općine Centar izdvojio je sredstva u iznosu od 570.000 KM za realizaciju projekta “Da te nije Alija mp3”. Autor ove umjetničke, ali ujedno i korisne instalacije je mladi i perspektivni član Asocijacije mladih SDA, Himzo Kipar.

“Himzo je zlatan dečko, završio je Veterinarski fakultet, ali pokazuje afinitet prema umjetničkom stvaralaštvu. Naš je dečko, član Asocijacije mladih i mislim da treba našu mladež gurati u ovakve projekte, bez obzira jesu li kompetentni ili ne. Došao je na ideju da se širom općine postave muzičke kutije na kojim će se puštati pjesma ‘Da te nije Alija’ i mi smo podržali tu inicijativu”, rekao je načelnik Opštine Centar, Nedžad Ajnadžić.

Himzo ističe da mu je ova ideja sinula iz čiste potrebe da sebi napravi bolji ugođaj, a samim tim i ostalim građanima i posjetiteljima našeg grada.

“Ja sam jedno jutro šetao ulicom i zamišljao kako bi bilo dobro, da sve vrijeme čujete pjesmu ‘Da te nije Alija’ dok šetate gradom. Odmah sam informisao kolege iz stranke, gdje su me oni uputili dalje kod načelnika. S obzirom na to da ja nisam stručan da to napravim, našao sam momka koji se u to razumije i dao mu dvije glave za realizaciju toga, a ja sam logično uzeo ostatak keša jer od donacije, jer sam sposoban momak”, kaže Himzo Kipar.

Muzičke kutije će biti postavljene tako da ćete u bilo kojem ćošku opčine, moći slušati pjesmu Da te nije Alija 24/7.