Rat u Ukrajini će sve izvjesnije donijeti kandidatski status za članstvo u EU ovo zemlji. Iskusnim političarima u našoj zemlji ovo nije promaklo. Stari vukovi na političkoj sceni u BiH odlučili su organizirati manji rat kako bi se ubrzao proces ulaska naše zemlje u EU.

“Mi smo iskusni političari koji znaju iskoristiti svaku priliku kako bi svima bilo bolje. Mi smo išli po svijetu kukali na sva zvona samo da nas prima u EU, ali ništa. Dali su nam tih 14 prioritet, ali je i njima i nama jasno da mi to nećemo nikad ispuniti. Sa druge strana u Ukrajini si malo zapuca i odmah dobiju kandidatski status. Mislim da ovo nema nikakvog smisla, ali prihvatiti ćemo igru. Sa ponosom mogu najaviti jedan manji rat i u našoj zemlji kako bi se cijeli ovaj proces ulaska u EU ubrzao”, rekao je Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH.

Gospodin Džaferović nakon ove šokantne izjave objasnio je građanima da ovo nije ništa strašno i da će rad biti u strogo kontrolisanim uslovima.

“Rat neće biti u cijeloj BiH nego samo na entitetskim granicama. Mislimo da je to idealno mjesto da što prije privučemo pažnju EU. Odredit ćemo jedan dio te linije sa kojeg ćemo evakuirati sve građane i poslati samo vojsku. Ljudskih žrtava ne bi trebalo biti osim ako ovi iz EU baš zapnu. Ovim planom naša zemlja bi kandidatski status trebala dobiti već do kraja godine, a ulazak u EU je planiran za ljeto naredne godine”, dodao je Džaferović.

Prema nezvaničnim informacija rat bi trebao početi krajem augusta sa manjim incidentima dok će eskalirati početkom oktobra.