Mladen Vojičić Tifa i Bora Đorđević Čorba u beogradskom studiju snimaju novi duet “Istočna Grbavica”. Muziku i tekst pisao je Vojičić, a kako navodi, inspiraciju za ovaj potez dobio je svojim nedavnim prelaskom u Beograd.

Vojičić je javnosti najpoznatiji kao bivši frontmen slavne jugoslovenske muzičke grupe Vatreni Poljubac ili tako nešto, ali je imao i izvjesne uspjehe u solo karijeri. Tokom opsade Sarajeva bio je bitan faktor u održavanju morala odbrane grada sa svojim hitom “Ponesi zastavu”.

Novi događaji sa početka godine 2017. pokazali su jednu drugu, nesarajevskiju stranu na Vojičiću, te su doveli i do toga da Tifa sa javnošću podjeli i svoja traumnatična iskustva iz rata.

Od nedavno je Tifa svoju zastavu prenio na adresu u Beogradu, te se kao slavni kantautor udružio sa tamošnjim umjetnicima “koji ga više poštuju”. Prvi proizvod ovih novih saradnja biće taze najavljeni duet sa Čorbom.

Prema izvorima bliskim izdavačkoj kući City Records nova pjesma podsjećaće melodijom na Tifinu himnu “Grbavica”, ali će prikazivati neke nove geografske motive. Redakcija Šatro.info došla je u posjed jedne verzije refrena:

Hej Lukavice, rano ljuta

pritisla me teška tuga

na trenutak, i pomislim

da si sada neka druga

 

Hej Lukavice, srpska si mi

iz daleka gledam ulice tvoje

tamo su nade djetinjstva moga

tamo je sve što je moje

 

Ref.

Ko život cijeli Dobrinja 5 da me dijeli

mene od krila tvog’

i ne znam kad’ ću al’ znam da ću

trolom do entiteta svog’

 

A onda Slavijo, stadion ti gledam

vidim ponos tvoj

život ću dati, al’ tebe ne dam

Jer Srbija je život moj

Đorđević, koji se od izlaska zadnjeg albuma Riblje Čorbe – dok je autor teksta još bio u srednjoj – posvetio kladionici i svojoj kafani, odlučio se na ovaj potez “jer još ima vremena do sledeće turneje po motorijadama”.