Danas je stigla vijest o poskupljenju cijene karata Trebevićke žičara za strane državljane. Stranci će ionako preskupu kartu od sada plaćati još više. Olakotna okolnost za sve strane državljane koji se žele provozati žičarom u Sarajevu je ta da će do sada karte moći kupovati i na 12 rata.

“Mi nemamo nikakve računice da ovako jeftino više vozimo ljude. Nije to kratka vožnja i mi imamo dosta troškova. Naravno da nismo mogli povećati karte našim ljudima jer bi nas razapeli u medijima i proglasili izdajnicima, ali zato smo udarili po strancima. Povećali smo im cijene karata i sada će za povratnu morati platiti pet maraka više nego do sada. Kako ne bi odbili goste visokom cijenom mi smo odlučili da omogućimo kupovinu karte na 12 rata. Mislimo da je ovo pošteno i da se ovo poskupljenje neće odraziti na promet”, rekao je Alen Gondola, glasnogovornik Trebevićke žičare.

Strani državljani su pomalo iznenađeni poskupljenjem kate, ali odobravaju mogućnost plaćanja na rate.

“Karta jeste skupa i to je činjenica, ali hvala dobrim ljudima koji su omogućili da se ta karta uzme na rate. Mislim da je to fer i pošteno. Ja imam porodici koja broji tri člana i kada bi se svi htjeli provozati to nije malo morate priznati. Ovako ćemo fino uzeti tri karte i plaćati ih narednih 12 mjeseci po malo. Stvarno još jednom svaka čast, BiH je uvijek bila zemlja koja zna ugostiti turiste”, rekao je Eric iz Irske.

Trebevićka žičara zbog ovog poskupljenje očekuje ukupno povećanje dobiti u prvom kvartalu 2024. godine za oko 3000% što je još uvijek ne zabilježen postotak u našoj zemlji.