​​Najpopularniji tager grafiter u našoj zemlji, čiji potpis možemo vidjeti na gotovo svakoj javnoj površini, danas je zvanično potpisao protokol o saradnji sa kompanijom GRAS. Cilj je da svaki naredni tag bude smislen i koristan.

“Znamo da će on svakako praviti tagove pa nam je bolje da barem po pitanju naših vozila, imamo neki plan i dogovor postignut s njim. Kako nam je ministar nabavio nove tramvaje, zaista se trudimo da ih očuvamo i spriječimo svaki oblik vandalizma koji možemo. Zato smo momka danas pozvali, popričali, pronašli zajednički jezik i ovjerili ga protokolom o saradnji. On će naravno i dalje crtati tagove po našim vozilima, ali ovoga puta na mjestima koje mu mi odredimo”, ističu iz javnog preduzeća GRAS.

Rulof će za svoje usluge i mogućnost kontrolisanja od strane preduzeća GRAS, dobiti i honorar kako bi se držao dogovora.

“Spremni smo mu platiti fin iznos iako on to sve realno radi na volonterskoj bazi, ali eto želimo da pokažemo da smo ozbiljni u svojoj namjeri. Novi tramvaji su zaista prekrasni i želimo da ih očuvamo to duže u originalnom stanju. On nam je uvijek bio problem broj jedan i drago nam je da ga od danas imamo za saveznika. Moguće da će i on lobirati među ostalim tagerima da ne šaraju po tramvajima bez ugovora s nama”, dodaju iz ovog javnog preduzeća.

Na ovaj način se afirmiše subkultura ali i uvažava određeni sistem i hijerarhija u društvu, gdje niti jedna strana ne ispašta niti gubi kredibilitet.