Glad ne bira u ovim teškim periodima pandemije. Mnogi poslodavci su bili primorani da svoje poslove prebace u druge sfere, kako bi sebi i svojoj porodici osigurali egzistenciju. Nove potrebe tržišta su primorale i popularne tapkaroše na Drveniji, da knjige, udžbenike i kupone zamijene kovid pasošima.

Djeca danas haman i da ne idu u školu, obzirom da im stalno mijenjaju organizaciju nastave zbog korone. I u ovom periodu kada idu, objektivno rijetko ko se više služi udžbenicima, jer većinu potrebnih sadržaja pronađu na internetu. Zato sam evo ja konkretno, ali i moje kolege, bili primorani da kupcima ponudimo nešto što je trenutno potrebno na tržištu, pogotovo mlađim generacijama”, kaže Fikro, jedan od tapkaroša na Drvenija mostu.

Tapkaroši su preko svojih konekcija, obezbjiedili širok asortiman polovnih kovid pasoša iz inostranstva, koje građani mogu kupiti po jako pristupačnim cijenama.

“Nije potrebno da se vakcinišete više, samo dođite do nas i kupite kovid pasoš za sebe. Vidite kakva pravila uvode, za mjesec dana niko neće moći ući u kafanu ili javnu ustanovu, ukoliko nema potvrdu o vakcinaciji. Doduše ove potvrde imaju jedan mali problem, a to je da su ukradene po Njemačkoj i Austriji, tako da će na njima pisati neko njihovo ime. Ali dobro, vi prilikom ulaska u objekat se samo slatko nasmijte, pokažite potvrdu i to je to”, dodao je Fikro.

Prilikom kupovine, zbog samo porijekla robe, prednost imaju osobe koje aktivno govore njemački jezik.