Problemi oko formiranja Vijeća ministara, (ne)usvajanja ANP-a, te ultimatuma koji je postavljen našim predsjednicima, nije jedini problem s kojim se susreću. Jutros je Komšić sazvao vanredni sastanak trojke, obzirom da ovih dana uporno šalju medijske objave koje gotovo da niko i ne otvara.

“U proteklih sedam dana smo poslali barem 10 objava na temu Vijeća ministara i ANP-a. Imali smo čitanost ravnu nuli! To je katastrofa! Mi smo predsjednici i zahtijevamo veću medijsku pažnju! Ja razumijem da je interesovanje za Sarajevo Film Festival veliko i da je ovo super stvar za državu i grad, ali ovako ne možemo raditi! Nije pravedno da nas se ignoriše”, rekao je Željko Komšić.

Sva trojica su saglasna po pitanju SFF-a, te zahtijevaju da se nađe neki kompromis, kako bi svi dobili dovoljno medijske pažnje. Dodali su da oni tokom čitave godine daju objave, te da neće dozvoliti da ih jedan festival o kojem se priča mjesec dana baci u sjenu.

“Taj festival je svakako duboko u pozadini produkt Bošnjačke politike. Svaka čast na veličini i kvaliteti, ali svi znamo ko stoji iza toga i da je Miro u rodbinskim odnosima s Bakirom. Festival jeste pozitivna stvar, ali ga treba odvojiti od politike. Ovo nas SDA sabotira s medijskim prostorom kako ne bi doprli do glasača. Tražimo da se festival odgodi dok se problemi oko formiranja Vijeća ministara ne riješe. Neka pauziraju gdje su stali i ponovo sve postave nekad tamo u septembru ili oktobru. Biće kažu još uvijek lijepo vrijeme”, rekao je Milorad Dodik.

Ukoliko se njihov zahtjev ne usvoji, predsjednici imaju plan da do kraja mandata glume uvrijeđenu mladu, te prijete da će se duriti naredne tri i po godine te neće uraditi ništa.