Poslodavci diljem Bosne i Hercegovine šokirani su zahtjevima radnika koji kontinuirano rade tokom pandemije i vanredne situacije u Bosni i Hercegovini. Naime, poslodavcima nije jasno iz kog razloga radnici pored neto plaće očekuju da im bude uplaćen i topli obrok kao i karta za prevoz do radnog mjesta.

“Ovo je frapantno! Pa zar da u ovakvoj situaciji naši radnici ne mogu da razumiju da mi nemamo mogućnost svima da uplatimo sve. Trebaju da budu sretni što su mogli da zadrže svoje poslove i što im je dozvoljeno da rade redovno i da dolaze na posao i na taj način uopće pomažu cjelokupnom bosanskohercegovačkom društvu. Zaista smo stava da nije uredu da radnici od nas traže svoje tople obroke i naknade za kartu. Svi znamo da je sve zatvoreno tako da nisu imali gdje da troše svoj topli obrok za hranu dnevno kao i da javni prevoz ne radi pa tako nema potrebe da se refundira novac za kartu. Nije lijepo biti halapljiv, pogotovo u ovom vremenu kada svi oskudijevaju i kada ne znamo šta nas čeka sutra i šta će se desiti iza ugla” – izjavio je za naš portal predstavnik Udruženja poslodavaca Emir Feudalac.

Mnogobrojni radnici su, zbog ovakvog postupanja poslodavaca, već zaprijetili da, ukoliko im topli obroci i naknada za prevoz ne budu isplaćeni, isti će obustaviti korištenje pauze i raditi i tih 15 minuta koje imaju za odmor.