Manjaka parking mjesta ozbiljan je problem u glavnom gradu naše zemlje. Automobili se sve viša parkiraju na pješačkim zonama, zelenim površinama i trotoarima. Zbog svega toga Vlada Kantona Sarajevo naložila je da se počne sa projektom iscrtavanja parking mjesta na trotoarima kako bi se trajno riješio ovaj problem.

“Vidimo da se vozači i ovako ionako parkiranju na trotoarima. Onda smo odlučili iscrtati parking mjesta da bi uveli malo reda kada je parkiranje na trotoarima u pitanju. Projekt je pokrenut i naši vrijedni radnici već su krenuli iscrtavati mjesta u centru grada. Prvo ja na redu Baščaršije i uži centar grada koji je i najproblematičniji kada su parking mjesta u pitanju. Očekujemo da će do kraja ove godine svi trotoari u glavnom gradu biti obilježeni za parkiranje vozila. Pješacima preporučujem da se nekako provlače između parkiranih automobila kao što su radili do sada i svi će biti sretni”, rekao je Uzeir Nogostup, pomoćnik ministra saobraćaja Kantona Sarajevo.

Mnogobrojni vozači u glavnom gradu oduševljeni su novim rješenjem za parkiranje svojih ljubimaca.

“Drago mi je što nas je Vlada Kantona Sarajevo prepoznala kao određenu kritičnu masu kojoj je potrebna pomoć. Do sada smo ilegalno ostavljali automobile na trotoarima, a sada to možemo uraditi bez straha od kazne. Neki dan sam baš dobio jednu kada sam automobil ostavio kod Sebilja kako bi otišao na ćevape. Skupo su me koštali, ali od sada će sve biti drugačije. Zahvaljujem se još jednom Vladi Kantona Sarajevo”, rekao je Mirsad Tamić, vozač iz Sarajeva.