Klofanje tepiha u našoj zemlji postalo je dio tradicije koja je proteže vjekovima unazad i prenosi sa koljena na koljeno. Obzirom da naša zemlja nema neke zapažene rezultate na Olimpijskim igrama, ali da imamo zaista velike talente kada je polje klofanja tepiha u pitanju, Olimpijski savez BiH traži da se ova disciplina uvesti u program Olimpijskih igara 2023. godine.

“Realno kada gledamo situacije ni u jednom sportu nismo najbolji na svijetu. Medalje u disciplinama kao što su fudbal, košarka ili čak boks smo odavno zaboravili, ali odlučili smo to da promijenimo. Obzirom da se nigdje u svijetu tepisi ne klofaju, nego samo na Balkanu tu smo vidjeli veliku priliku za nas. Tražili smo da klofanje tepiha bude uvršteno na program Olimpijskih igara 2032. gdje vjerujem da ćemo biti prvi favoriti za osvajanje zlatne medalje.”, rekao je Muamer Disciplina, PR Olimpijskog saveza BiH.

Nakon ove izjave gospodina Discipline posjetili smo najvećeg talenta novog olimpijskog sporta, koji će ujedno i biti predstavnik naše zemlje na Olimpijskim igrama 2032. godine.

“Kada sam imao 4 godine prvi put me majka izvele ispred kuće da klofam tepihe. Meni se to svidjelo na prvu i od tada redovno treniram. Teško je jer se može trenirati samo kada je fino vrijeme tačnije od početka proljeća negdje do kraja ljeta. Treniram redovno skoro svaki dan i mislim da sam i više nego spreman predstaviti našu zemlju u najbolje svjetlu”, rekao je Sidik Klofalica poznatiji kao Novak Đoković u svijetu klofanja tepiha.