Nova uprava Aerodroma Sarajevo, odlučila je da proširi kapacitete, kako bi aerodrom u glavnom gradu bio reprezentan po uzoru na svjetske metropole. Nakon sanacije strehe na ulazu, otvoren je i novi wc.

“Primijetili smo da nam se najveći redovi formiraju na ulasku u wc, i zato smo odlučili da investiramo u ovaj kapitalni projekat. Otvorili smo na drugom spratu novi wc za žene, muškarce i jedan također posebno za osobe sa poteškoćama u kretanju. Tako više putnici koji odlaze ne moraju silaziti dole u pet do 12 kako bi obavili svoje potrebe. To smo uradili po uzoru na Minhen, Beč, Frankfurt i Istanbul jer želimo da budemo kao oni po pitanju avio saobraćaja”, istakla je Mejra Toranj, nova upravnica Aerodroma Sarajevo.

Građani sa nestrpljenjem čekaju otvorenje novog wc-a na drugom spratu, kako bi od sada putovali maksimalno rasterećeni.

“Ja imam šćeru u Istanbulu i redovno idem kod nje. Zato mi se često desi da potrčim gore na ukrcavanje, a nisam stigla u toalet. I onda moram čekati da avion uzleti kako bi sve svoje obavila, za nama starima nije preporučljivo dugo trpiti nuždu. Ovaj wc će me preporoditi i od sada ću putovati rahatnije i rasterećenije. Želim da se zahvalim upravi aerodrome što će realizovati ovu ideju i svima nam olakšati, doslovno”, ističe jedna putnica koja zbog sramote teme zbog komšija nije željela otkriti identitet.

Novi toalet bi trebao biti u funkciji od 14. aprila, a u najavi je još također instaliranje tri nova stola u bifeu na spratu.