Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik poznat je po svom vrijeđanju svih onih koji ne misle isto kao i on. Na tapeti gospodina Dodik kroz sve ove godine našli su se skoro pa svi političari iz Federacije, ali i cijeli narodi. Zbog sveg toga danas je održan i službeni izbor za najkreativniju uvredu koju je nekome uputio Milorad Dodik.

“Gospodin Dodik je stvarno jedna fascinantna ličnost i svaki dan nas iznenađuje iznova. Njegova stalna vrijeđanja svega i svakog nisu prošla ispod radara. Toliki trud da neko uloži u vrijeđanje to stvarno do sada nikada nismo vidjeli i to se mora nekako nagraditi. Zbog svega toga je danas održan izbor za najkreativniju uvredu koju je nekome uputio Milorad Dodik. Odmah da kažem da je konkurencija ogromna i da nam je bilo jako teško odlučiti koja to uvreda odudara od ostalih”, rekao je Nemanja Kruna, šef komisije za odabir najkreativnije uvrede Milorada Dodika.

Gospodin Kruna za naš portal otkrio je između kojih uvreda su se najviše dvoumili.

“Gospodin Dodik je stvarno kreativan kada su te uvrede u pitanju i nije bilo nimalo lako. Bilo je tu nekoliko uvreda upućenih Nebojši Vukanoviću ili političarima iz Federacije. Na kraju smo se mi ipak odlučili da za najkreativniju uvredu proglasimo onu koju je gospodin Dodik uputio visokom predstavniku Christianu Schmidtu. Gospodin Dodik je rekao da je gospodin Schmidt turista, što je kratka, ali efektivna uvreda što je vjerujemo povrijedilo visokog predstavnika. Gospodin Dodik će za svoju kreativnost dobiti i određenu novčanu nagradu kao poticaj da nastavi tako dalje”, dodao je gospodin Kruna.