Najluđa noć u godini je sve bliže i mnogi građani BiH već su odlučili gdje će dočekati novu 2023 godinu. Zbog teške ekonomske situacije mnogi će novu godinu dočekati skromno i bez prevelike euforije. Kako bi još malo utrljali so na ranu građana BiH poznati turistički časopis objavio je listu destinacija na kojima građani naše zemlje sigurno neće moći posjetiti za novu godinu.

“Mnogi ljudi misle da je ovdje neka zafrkancija u pitanju i da se mi zezamo se građanima BiH. Međutim, to nije tako. Mi smo proveli opsežno istraživanje da vidimo koje su to destinacije nedostupne građanima naše zemlje za novu godinu. Obzirom na cijelu situaciju u državi nije bilo teško popuniti ovu listu jer ima baš dosta mjesta gdje građani ne mogu otići. Ipak pored svega mi im želimo da novu godinu dočekaju na najbolji mogući način i da im bude sretnije nego ijedna do sada”, rekao je Fahret Kofer, urednik turističkog časopisa “nećeš nigdje”.

Gospodin Kofer je samo za naš portal ekskluzivno odlučio otkriti neka mjesta sa ove liste.

“Pa očekivano tu su skupa i egzotična mjesta kao što su Maldivi, Dubai i Sejšeli, ali ima tu i nekoliko iznenađujućih destinacije. Evropske prestonice također zbog svojih visokih cijena stvaraju probleme građanima naše zemlje pa su se tako na listi našli Pariz, Barcelona i Milano. Na listi se našla i jedna domaća destinacija, a to je koncert Halida Bešlića u hotelu Hills u Sarajevu jer je koncert odavno rasprodat”, dodao je Kofer.