Iako su novi tramvaji jedna od najdražih igračaka ministar saobraćaja Kantona Sarajevo, Adnana Štete ipak izgleda da su se desili određeni problemi. Kako mediji prenose dolaskom nove ture tramvaja u Sarajevo najavljeni su i veliki protesti. Novi tramvaji su se odlučili pobuniti protiv loših uslova u GRAS-ovim garažama.

“Mi smo stvarno tolerantni i drago nam je što smo ovdje u BiH. Ljudi nas na ulicama prepoznaju i slikaju, a pored toga još nas niko nije toliko uništio. Kada vidimo naše starije kolege koje su u Sarajevu nekoliko desetljeća stvarno nam bude žao i jedva suzdržavamo suze. Sve je to divno i krasno, ali mi imamo jedan veliki problem, a to su ove garaže u kojima nas drže. To je stvarno jedna velika sramote. Ružno je, neugodno i prokišnjava. Garaže su nikakve i nadam se da će se to što prije renovirati kako ne bi morali pokrenuti neke radikalne korake”, rekao je jedna od novih tramvaja vidno iznerviran.

Novi tramvaji najavili su i proteste ukoliko se uslovi u GRAS-ovim garažama ne poprave.

“Mi smo tu već neko vrijeme i stvarno više ovako neće moći. Garaže su nikakve, a po cijeli dan radimo i onda nemamo gdje odmoriti. Mi ćemo morati napraviti neke proteste ukoliko se situacija ne popravi i to radikalno. Ima da izađemo na ulice i blokiramo promet na nekoliko sati ako to bude potrebno. Poslat ćemo lošu sliku o Sarajevu u cijeli svijet, ali se ipak nadamo da do toga neće doći i da će nadležni imati sluha za naše probleme”, dodali su novi tramvaji.