Nikad direktnija Dušanka Majkić je na jučerašnjoj press konferenciji ukazala na sve slabosti jedne od najjačih vojno-političkih organizacija na svijetu. Nakon ukazivanja na sve slabosti NATO savez se našao pred raspadom i samo je pitanje dana kada će se to i desiti.

“Mi kada smo čuli izjavu gospođe Majkić nije nam bilo dobro. Svi smo vidjeli te slabosti, ali smo se bojali pogledati istini u oči i realno sagledati situaciju. Gospođa Majkić je upravu i mu tu nemamo šta. Svi imamo probleme, ali naši su sada izašli na vidjelo. Mi smo u ozbiljnoj krizi i prijeti nam raspada, a sve to zbog te kobne press konferencije. Mislim da bi mirni razlaz u ovom slučaju bila najbolja opcija jer ovi problemi se ne mogu samo tako riješiti. Ostaje da se vidi u narednim danima šta će se dešavati, ali nisam optimističan ni malo”, rekao je Tomas Tandžara, visoki oficiri NATO-a.

Dušanka Majkić ponosno se oglasila nakon ove izjave gospodina Tandžare i poručila da ima još puno toga za reći.

“Ovo je samo vrh ledenog brijega koji sam ja iznijela u javnost. Imam još dosta informacija o problemima koji bi pokopali i bolje organizacije od NATO-a. Ne znam stvarno zašto ljudi mene krive jer sam ja samo ukazala na probleme i to je to. Ako ova taktika uspije i NATO se raspadne sljedeća misija mi je na isti način uništiti i SAD kao i ostala velike sile”, rekla je Dušanka Majkić, doživotna članica SNSD-a.