U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS)  u petak 14. jula izglasana je odluka da se kabinet generalne direktorice prof. dr. Sebije Izetbegović premjesti na područje Stupske petlje. Riječ je sporazumu između KCUS-a i  Vlade KS koji podrazumijeva da će Klinički centar univerziteta u Sarajevu do 2024. godine proširiti se sve do Ilidže, saopćili su iz KCUS-a.  Iz KCUS-a ističu da je ovo odličan potez i za zdravstvo u BiH, jer će zajedno sa Kabinetom generalne direktorice u selidbi biti uključena  Klinika za ginekologiju, a to će značajno olakšati kapacitete Kliničkog centra.

“Veoma sam zadovoljna ovom odlukom uprave KCUS-a, s obzirom da otkako sam preuzela uloga generalne direktorice ovo je bila moja želja. Istini za volju, poželila sam se konkrentog medicinskog rada, iz toga razloga će i Klinika za ginekologiju biti preseljena zajedno sa mojim kabinetom. Ovim potezom ćemo se približiti i onima kojima medicinski pomoć najviše i naješće treba.”, izjavila je prof. dr. Sebija Izetbegović.

Umjesto Klinike za ginekologiju koja se trenutno nalazi na KCUS-u, biti će izgrađena sala za proslave završenih operacija, oporavaka pacijenata, te diplomiranja studenata medicine.