Popularni američki reality talk show je pozvao bosanskohercegovačke političare Željka Komšića i Elvedina Dinu Konakoviće da gostuju u narednom izdanju emisije. Kako saznajemo, u ovoj emisiji će se desiti dva presedana.

Naime, ovo će biti prvi put da ovaj show ugosti ljude iz političkog života, ali i prvi put da gostuju ljudi koji žive izvan prostora Sjedinjenih Američkih Država. Jerry je saznao za ovu aferu preko bosanskohercegovačkih medija gdje su se ova dva političara prepucavali oko zapošljavanja, tetića, bratića, supruga, korupcije i plaćanja i neplaćanja doprinosa, osiguranja i plaća.

“Drago mi je da nas je zvao Džeri. Dobar je on momak. Znam ga ja igr’o lopte nekad na Mahmutovcu s rajom. U tom showu ćemo pokazati konačno ko je ko i čija majka crnu vunu prede. Jer, on je meni dirao u suprugu. Mislim, nije dirao nego ono u figurativnom smislu, a to se ne radi. Ne pitam ni ja njega šta radi njegova supruga i gdje. Sjećam se kad smo bili isto na jednom showu takvom kao Jerry Springer ovdje u Bosni, s Bakirom sam imao okršaj veliki i to je dobro prošlo kod bh. javnosti, tako da se nadam da će i ovo sada, jer nam nadolazi izborna godina”, rekao je Željko Komšić.

Na njegove napise reagirao je i Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković koji se osvrnuo na ono što su ranije radili, ali ne i na današnjicu.

“Kod Jerry Springera treba da idu žene šehida i poginulih boraca. Oni sigurno nikad nisu vidjeli Ameriku, pa nek malo sad vide. Za nas je lako druže Željko. Nama će, druže Željko, država da omogući neku konferenciju, neki put u Ameriku. Biće tu, druže Željko, neka razmjena sigurno, neko učenje dobrih praksi iz Amerike. Imaćemo mi, druže Željko, prilike da odemo u Ameriku. Međutim, ako ti odeš druže Željko, morat ću i ja. Neću dozvoliti da me se tamo proziva i blati, a da nisam tu da se branim”, dodao je Konaković.

Kako saznajemo, u showu će učestvovati i supruge ovih političara, te bratići i sestrići, ali i ekipa Turističke zajednice Kantona Sarajevo koja će biti na strani Komšića.