UArctic koji se održava na Islandu u gradu Reykjavik, okuplja najveće eksperte iz čitavog svijeta iz oblasti astronomije, fizike, hemije, arheologije, matematike i astrofizike. Nedavno je sazvan samit u punom sastavu, kako bi se pokušao riješiti, jedan od trenutno najvećih problema na čitavoj planeti.

“Pozvali smo preko dvadeset eksperta iz različitih oblasti, kako bi konačno pokušali riješiti problem januara za ovu godinu. Ovaj mjesec nikada u modernoj historiji čovječanstva nije bio duži, te je uzrokovao ogromne poteškoće milionima stanovnika planete”, rekla je Owi Zun Cze, predstavnica Kine na samitu.

Naučnici ipak misle da situacija nije bezizlazna, te da bi se uskoro mogla riješiti.

“Vođeni drevnim spisima Maja i Asteka, računajući brzinu kretanja vjetra, rotiranja Zemlje oko svoje ose, te oscilacije Mjeseca u orbiti, došli smo do spoznaje da bi januar mogao potrajati još maksimalno dvije sedmice. Znamo koliko je grozno utjecao na raspoloženje i imovinsko stanje, ali savjetujem sve naše zemljane da se strpe još malo. Kriza je velika, ali je rješenje nadomak ruke. Nakon ovoga, čovječanstvo sigurno nikada više neće biti isto. Neka vas Bog blagoslovi sve i neka blagoslovi Sjedinjene države”, rekao je Arthur McKennze, predstavnik SAD-a na samitu.

Savjetuju se svi da izlaze što manje, izbjegavaju kontakt sa vanjskim svijetom, te da ulaze u bilo kakve vrste rasprava.