Došljo iz Kaknja, hirurg inicijala K.Č. na najbeskrupulozniji mogući način ukrao je posao hirurga u sarajevskom Kliničkom centru, Emiru, vodoinstalateru iz Sarajeva koji je, naglašavamo rođeni Sarajlija. Poziciju hirurga u Kliničkom centru, došljo iz Kaknja je dobio nakon što je završivši Medicinski fakultet, odradio specijalizaciju u Francuskoj, te radio u struci pet godina.

“Ja sam u potpunom šoku i nevjerici, nikad nisam mislio da mi se nešto ovakvo može dogoditi kada sam partijao u svojim dvadesetima. Dakle ja s ovoliko iskustva vodoinstalatera i što je najbitnije, ja koji sam rođeni Sarajlija moram da budem nezaposlen zbog nekog tamo došlje koji misli da je popio svu pamet svijeta. Možete li vi zamisliti njega, on se školovao i kao samo zbog toga bi trebao da dobije posao pored mene živog koji sam čitav svoj život proveo u Sarajevu i koji živim za ovaj grad i dišem za njega? Ovakvo nešto se u Europskoj uniji nikad ne bi desilo, jer ti ljudi paze na svoje građane i ako kod njih postoji neko ko može raditi jedan posao, recimo ovaj hirurga, došlje ne mogu njemu ni prismrditi. Ali neka, mi smo najpametniji, mi znamo kako treba, zato će svi mladi uključujući i mene da odu što prije što dalje od ove države, a onda ćete znati ko je kriv. Ja sam evo već predao papire za vizu Njemačke i čim nju dobijem ja furam da bude gospodin čovjek sa svojim zanatom tamo gdje će me sigurno više cijeniti” – izjavio je za naš portal vidno oštećeni Emir, vodoinstalater, rođeni Sarajlija.

Ova praksa krađe poslova od rođenih Sarajlija zabilježila je porast u posljednjih nekoliko godina, te prijeti da grad ostane bez pravih Sarajlija, radnika.