Navijači beogradskog “Partizana” i sarajevskog “Željezničara”, Grobari i Manijaci, saopštili su danas da neće prisustvovati prijateljskoj utakmici svojih klubova u Banjaluci, koja se igra početkom aprila. Prema njihovim riječima, na utakmicu neće ići jer banjalučki stadion nema južne tribine.

“Iako mi volimo Banjaluku, i smatramo je bratskim gradom, ne želimo da dođemo u situaciju da stojimo na severu i bodrimo svog Partizana. Verujemo da je to pre svega nedostojno takve reputacije, a i toga da je reč o brendu Grobari Jug. Možete li da zamislite kako bi izgledalo da Grobari Jug bodre Partizan sa severa”, rekao nam je jedan od vođa grupe navijača kluba iz Humske 1.

Sličnog su stava i grbavički navijači, koji takođe ne žele na utakmicu u Banjaluku. “Mi ni za šta nećemo pratiti Želju s pitarske strane. Ne pada nam na pamet. Ako ga ne možemo pratiti s juga, k’o na Grbavici, nećemo ni ići. Još pet sati busom ići na takvo gostovanje – kategorično odbijamo”, rekao je jedan od vođa navijača kluba sa Grbavice.

Oglasili su se i banjalučki Lešinari, navijači Borca, kojima je neizmjerno drago što će se ova utakmica igrati u Banjaluci. Ipak, razočarani su što Grobari i Manijaci neće doći – “pa neće biti ni neke vele tuče”, kako kaže Baćo, redar na istočnoj tribini Borčevog stadiona.

“S druge strane, možda je i dobro što ne dolaze, jer Lešinari neće morati postavljati ikonografiju. Iako vjerujem da će biti pokoja baklja, i da će malo skandirati – ali ništa opasno. Toliko da čak ni policija neće morati dolaziti”, uvjeren je Baćo.

Banjalučke vlasti nisu se previše uznemirile oko prozivki da ne postoji južna tribina na Gradskom stadionu, jer na ostalim stadionima manjih klubova ne postoji skoro nikakva tribina. “Ako im se ne sviđa u Banjaluci, nek idu u Krupu na Vrbasu, pa nek tamo igraju”, rekli su.