Prije samo nekoliko dana svjedočili smo nemaru pojedinih građana naše zemlje koji su kupovali na tone brašna u supermarketima. Međutim, kako stvari stoje brašna će biti dovoljno za sve, a ono što je znatno poskupilo je gorivo. Zbog toga građani širom BiH prodaju brašno kako bi skupili novac za kupovinu goriva i time nastavili da voze svoje ljubimce ukrug u najvećoj gužvi.

“Nije ni rat što je nekada bio. Sjećam se da su se kod na u ratu vreće brašna prodavala i po 500 KM. Zbog toga sam i ja kupio nekoliko tona da imam za sebe, ali i za preprodaju kada bude najteže. Nisam ja cicija dao bih ja vreću i za 480 KM treba pomoći ljudima u nevolji. Međutim izgleda da sam se malo preračunao, brašna sada ima koliko hoćete, a goriva nestaje. Zato sam odlučio prodati sve ovo brašno i za te pare uzeti cisternu goriva”, rekao je Emir Korist, zidar iz Hadžića.

Nekolicinu građana zatekli smo ispred njihovih kuća gdje su napravili tezge i na njima izložili brašno koje imaju.

“Šta ćete morali smo ovako, takva su vremena došla. Ovdje nam je bilo najlakše da ispred kuće prodajemo brašno jer ko bi na pijacu svaki dan vukao po 6-7 tona. Prodaja ide dobro, ali moram reći da smo u blagom gubitku, jer se ono sada tretira kao polovno. Najbolje ide tip 500 i tip 400. To narod valjda najviše troši. Naravno sav zarađeni novac ćemo uložiti u gorivo koje ćemo kasnije prodavati na mililitre”, rekla je Azemina Pogača, penzionerka iz okoline Tuzle.