Nakon proslave nove godine u glavnom gradu naše zemlje, narednog jutra je osvanuo šokantan podatak da nije zabilježen niti jedan jedini incident. Iako je MUP KS angažovao sva raspoloživa sredstva da osigura doček, međutim sve je bilo uzaludno. Građani i turisti su slavili čitavu noć i nisu napravili niti jedan jedini incident.

“Stvarno nema nikakvog smisla. Pa mi smo angažovali sve moguće snage tu noć, dovukli i rezervni sastav policije, specijalce, platili ljudima dodatne dnevnice i niti jedan jedini incident. Zvali KUM i Hitnu pomoć čitavu noć da vidimo je l’ ko došao možda, a da nije prijavljeno da je pretučen, govore samo da je nekoliko građana završilo na ispumpavanju. Pa što smo mi zujali čitavu noć po gradu i mrzli se?! Kome?! Da bi oni slavili i dernečili bez jedne razbijene čaše! Sramota! Ovo nećemo tolerisati”, ljutito nam je rekao Reuf Himzić, komandant akcije “Najluđa noć”, koji je sve unaprijed pripremio za najgori scenarij.

Zbog velikih troškova kojima je izložen budžet MUP-a, građanima je izdato upozorenje da svoje nasilje iskale do 15. januara, u suprotnom će imati posljedice.

“Ja vam ne mogu opisati kako je katastrofalna situacija u policiji. Momke puca adrenalin, oni se dopovoali za novu godinu i nisu imali na kome da se iskale. Eno ih glođu rešetke po stanicama, prevrću stolove, jer nisu nikome ruku zavrnuli, a kamoli prebili! Šteta je ogromna u nekoliko policijskih stanica. Na Ilidži smo zabilježili slučaj da su se policajci međusobno potukli, samo da izbace iz sebe hemiju koju su unijeli kako bi bili spremni na fizičke sukobe. Ljubazno molimo sve iole problematične likove da do 15. januara naprave barem po jedan incident, kako bi ovi naši vukovi mogli da se iživljavaju na njima. Ko je u mogućnosti a ne želi da uradi to, pisat ćemo mu kaznu u visini od 500 KM”, dodao je Himzić.

MUP KS moli sve koji planiraju incident, da odmah nakon realizacije pozovu policiju kako bi dobili batine koje zaslužuju.