Fudbalski klub Borac iz Banja luke novi je prvak BiH. Mnogi stručnjaci smatraju da je ovo titula Borcu poklonjena uz veliku naklonost domaćih sudija. Ipak FK Borac kao pravi fudbalski klub već sada je počeo raditi na pojačanjima za narednu sezonu i doveo još nekoliko sudija u svoj roster.

“Mi smo osvojili ovu ligu bez ikakvih problema istina uz malu pomoć sudija. Mnogi bi sada otišli na odmor i uzeli predah, ali ne i mi. Mi smo već sada počeli raditi na svojim pojačanjima. Umjesto igrača mi smo odlučili dovesti još nekoliko sudija u naš roster jer smo vidjeli da nam do puno više pomaže od dovođenja igrača. Naporno radimo i plan nam je da kroz nekoliko sezona dovedemo sve sudije u naš roster i tako postanemo nedodirljivi u ovoj ligi”, rekao je Goran Lukić, predsjednik FK Borca.

Iz FK Borca su također najavili da će ovo biti jako zanimljiv prelazni rok za njih koji bi vrlo lako mogao postati historijski za svjetski fudbal.

“Mnogi klubovi se pojačavaju u igračkom kadru ili u stručnom štabu, a mi smo prvi klub na svijetu koji se odlučio pojačati sudijama. Mislim da bi to mogla biti prekretnice u svjetskom fudbalu. FK Borac će od sljedeće sezona imati više od pola sudija na svojoj strani kojima će biti zadatak da nam štimaju pobjede i vjerujemo da ćemo bez ikakvih problema odbraniti ovu titulu”, dodao je Lukić.