Nakon što je Amiru Zukiću, nekadašnjem visokom funkcioneru Stranke demokratske akcije, oštećen Mercedes, i nakon što je potvrđeno da se sumnja da je riječ o pokušaju ugrožavanja sigurnosti njega i njegove porodice, reagovala je Elektroprivreda BiH.

Naime, ako istraga ide u pravcu da su na njegovom Mercedesu izvrnuta dva šarafa, a znamo i da je nedavno na porodičnom imanju Zukića u Visokom pronađen mrtav konj, izvjesno je da su po srijedi ozbiljne prijetnje i ugrožavanje sigurnosti porodice Zukić. Pokušava im se ograničiti, možda čak i u potpunosti ugroziti kretanje, zbog čega su iz Elektroprivrede BiH pružili adekvatnu pomoć.

„Gnusne prijetnje, pokušaji zastrašivanja i onemogućavanja normalnog života trpi naš Zukić. Znamo koliko je on prosperiteta usadio u naš sistem, što preko stranke, što preko svojih privatnih veza, koliko je otvorio radnih mjesta, koliko novih sektora u Elektroprivredi. Mi mu na tome moramo biti zahvalni i dužni smo reagovati u ovakvim situacijama. Dakle, od danas gospodin Zukić ima obezbijeđenu svu finansijsku, logističku i sigurnosnu podršku. Ako traži čovjeka, mi ćemo mu dati tri, ako traži konja, dobit će ergelu, i to je malo u odnosu na ono što je on dao nama“, navode iz Elektroprivrede.

Kontaktirali smo i gospodina Zukića, koji komentarisao navode o ugrožavanju sigurnosti i prijetnjama. Kaže da je nakon svih afera, optužnica, medijske propagande, smiješno da komentariše pokušaje zastrašivanja na ovaj način.

„Ja dovoljno staža imam u stranci, politici, dovoljno ugleda u javnim preduzećima, brojnim familijama koje sam zaposlio, dovoljno iskustva i s one strane rešetaka, da bi mi sada ovo bio skandal i izazov. Ako mi ubiješ konja ja ću kupiti novog, ako odvrneš šaraf na gumi, ja ću kupiti nov auto. Dakle, udario si na pogrešnog. Hvala Elektroprivredi i kolegama koji su uvijek tu kad treba, znaju da sam ja zapošljavao kad niko nije smio, ali eto, sve se jednog dana vrati i isplati“, kaže Zukić.

Saznajemo da će Elektroprivreda BiH već sutra raspisati konkurs za prijem deset ljudi u radni odnos, a već se radi na pripremama za otvaranje novog sektora u ovom privrednom gigantu, koji će samo biti oformljen radi pružanja sigurnosne i pravne pomoći Amiru Zukiću