Jazz muzičari su se nedavno okupili kako bi razmotrili prijedloge gazda klubova u kojima sviraju. Prijedlozi podrazumijevaju prilagođavanje muzike ciljnoj publici koja zalazi u jazz klubove, a to su mahom studenti sa tendencijom ka profinjenijem stilu života jer su vidjeli na filmovima da jazz slušaju samo gospada; drugi muzičari koji nemaju gaže taj dan pa imaju vremena kritikovati drugu muziku i ovjenjivati instrumente; te ostatak jazz zajednice, odnosno svi oni koji sviraju u tom istom klubu, samo na druge dane.

Nakon iznesenih kvalitetnih prijedloga, da se eksperimentalni jazz zamijeni nekim smooth jazzom koji je uhu prisniji i prirodniji, eksperimentalni jazzeri bili su primorani priznati gazdama da nemaju pojam šta sviraju.

‘’Provaljeni smo. Kako da sviramo sada nešto smisleno. Lako je bilo držati instrument i lupati po njemu bilo kako. Ljudi ti se dive, ti mlatis ko Maksim po diviziji, oni misle da si genijalac, jer im je netko rekao kako je to teško i kul, i svi sretni. Sad, kad moramo stvarno svirati, uhvaćeni smo u koštac sami sa sobom i ne znamo gdje dalje.’’ kaže jedan od jazzera.

Drugi, dugogodišnji bubnjar, dodaje: ‘’Možda i naučim instrument sada, ko zna. Uvijek su mi govorili da imam ritma.’’