Studenti su danas izašli na ulice glavnog grada kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo. Studenti su tražili između ostalog i da se obrate ispred skupštine Kantona Sarajevo, ali im to do sada nije dozvoljeno. Kada su vidjeli da se studenti ne šale Vlada KS odlučila je reagovati. Ispred studenata je izašao Edin Forto koji im je tom prilikom uz obećanje da će sve biti riješeno podijelio i besplatne karte za razgledavanje nove tramvajske stanice na Otoci.

“Mislili smo da su to samo jedni obični protesti, ali nije bilo tako. Nismo znali šta da radimo. Ali ja sam bio pribran i hladne glave. Izašao sam hrabro i odgovorio na sve zahtjeve studenata. Kao mali znak pažnje svima sam podijelio karte za razgledavanje tramvajske stanice na Otoci. Karte uključuju ulazak i razgledavanje stanice dok će za vožnju tramvajem morati dodatno platiti. Mislim da je ovo fer sa naše strane. Pozivam studente da iskoriste ove karte koje su dobili i uživaju u posjeti novoj tramvajskoj stanici”, rekao je Edin Forto, premijer KS i novi predsjednik Naše stranke.

Nakon što su im uručene karte studenti su odlučili da se mirno raziđu. Cijela stvar se smirili, a odmah nakon protest uočeno je nekoliko studenata kako razgledaju tramvajsku stanicu Otoka.

Mi smo stvarno dirnuti ovim gospodskim potezom gospodina Forte. Sa ovim kartama nas je kupio. Mi smo obećali da više nećemo protestvovati i da ćemo dobro učiti. Ovom prilikom mu se još jednom zahvaljujemo na svemu što je uradio za nas”, rekao je Kenan Diploma, organizator protesta studenata.