Tinejdžerka I.B. iz Travnika svjetska je rekorderka u skrolanju Instagrama. Rekord koji je i službeno ušao u Đenisovu knjigu rekorada u kategoriji ‘’Društvene mreže’’ je nevjerovatnih 16 kilometara preskrolanog Instagram feeda u samo jednom danu.

‘’Pa ja se tim bavim tako, lajkam, folovujem, objavljujem. I sama imam 12 hiljada pratilaca i morate biti sa svim tako u dobrim odnosima. Follow za follow, like za like, i slične stvari. Moram konstantno podsjećati ljude da postojim, kako bi oni meni mogli lajkati, to je ta logika Instagrama. I tako se desi da preskrolam mnogo kilometara dnevno.’’ kaže tinejdžerka.

Dodaje kako se nikada nije ni nadala da će jednog dana oboriti neki rekord, a pogotovo da će to biti vezano za njeno zanimanje Instagramuše.

’Ponosna sam i počašćena što nosim ovu titulu. Trudit ću se i dalje da obaram rekorde. Evo već se pripremam da slijedeće godine oborim rekord po broju prihvaćenih ponuda na Tinderu, a hoću da oborim i rekord u manijakalnom lajkanju svega na Facebooku.’’ završila je tinejdžerka i naravno poručila svim mladim djevojkama, “Pratite svoje snove, objavljujte seksi slike na Instagramu. Like4like, follow4follow.”