Prijevremeni izbori za načelnike i gradonačelnike u našoj zemlji protekli su mirno, a CIK je bez većih problema priveo taj proces kraju. Ovo su već drugi izboru u našoj zemlji u proteklih pola godina i iz CIK-a priznaju da su već pomalo umorni. Zbog toga je Centralna izborna komisija obavijestila javnost da nikakvih izbora neće biti u BiH narednih pola godine kako vi se malo odmorili.

“Oktobarski izbori su nas raznijeli i nije nam bilo dobro poslije njih. Još uvijek se nismo oporavili, ali morali smo krenuti dalje. Nekako smo skupili snage i održali i ove prijevremene izbore međutim to nas je dotuklo. Zbog toga ovim putem poručujem javnosti da nećemo održavati nikakve izbore narednih pola godina dok se i mi malo ne odmorimo. Mislim da nas građani moraju razumjeti jer smo na izmaku snaga i jedva stojimo na nogama”, rekao je Suad Arnautović, predsjednik CIK-a.

Gospodin Arnautović govorio je i o tome šta će se desiti ako dođe do potrebe za još nekim prijevremenim izborima u narednih pola godine.

“Sve može da čeka ja se nadam sa nas građani razumiju. Nas će još jedno brojanje ubiti i mi to ne možemo izdržati. Ako bude potrebe za nekim izborima neka čekaju i mi ćemo se potruditi da ih održimo što prije, ali nikako prije toga. Neće ništa propasti za šest mjeseci neka se građani ništa ne brinu oko toga mi imamo sve pod kontrolom. Svaki grad ili opština mogu izdržati pola godine bez rukovodstva”, dodao je Arnautović.