Predsjednik Stranke demokratske akcije i prva dama u Bošnjaka, Bakir Izetbegović je zaražen koronavirusom. Kako navode mediji, Izetbegović se osjeća dobro i s koronom će se boriti iz svoje kuće.

Međutim, liječenje od samog virusa mora voditi neka ljekarska ekipa. Izetbegović je pokušao da se liječi u Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu, ali mu je ova namjera osujećena.

Naime, direktorica UKCS-a mu je javila da trenutno nema mjesta u Kliničkom centru, jer su kapaciteti popunjeni. Imaju oko 30 pacijenata i nema više mjesta.

“Pitao je on mene da se liječi kod nas, ali sam mu ja rekla da zato nema šanse. Nek ide dole u Abdulah Nakaš. Oni se stalno hvale da odlično odgovaraju na ovu krizu i da nemaju nikakvih problema. Mi priznajemo da imamo i da ne možemo servisirati više od tih 30 pacijenata. Znam ja da je on moj muž, ali eto to je jedan primjer da kod nas nema nepotizma i korupcije, te da svi oni koji govore kako smo mi zauzeli pozicije mogu da vide da mi ne pravimo razliku između pacijenata. Jednostavno, oni koje ja pustim u bolnicu mogu da se liječe, a oni koje ne pustim ne mogu i to je to. Ja ću se kao supruga pobrinuti za Bakira. Kupit ću mu voće, povrće, da ima dovoljno C vitamina, čaja i šta sve već treba da se čovjek malo popravi, ali što se tiče ljekarskih usluga to će morati potražiti drugdje”, rekla je Sebija Izetbegović.

Gospodin Izetbegović je kratko prokomentarisao da čestita svojoj supruzi na ovakvom ponašanju i da se nada da ga neće mnogo ružiti što je bio nepažljiv i zarazio se koronavirusom.