Privremeni upravitelj Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća GRAS Haris Gušić na današnjoj konferenciji za medije je izjavio da će od prodaje mjesečnih karata u nadolazećem periodu, poslati GRAS-ove revizore, ali i tramvaje u banju Reumal  u Fojnici, na privremeno triježnjenje.

Naime, upravitelj je u razgovoru sa redakcijom Šatro info objasnio da je njima propisano od strane ljekara da konzumiraju alkohol tokom svog radnog vremena kako bi im se psiho-fizičko stanje normaliziralo uslijed ogromnog stresa.

On ističe da od svih uposlenika GRAS-a revizori su odlazak u banju najviše zaslužili, jer oni svoj posao obavljaju strastveno i pijano bez obzira na temperature. Njih je veoma malo, a taj trošak preduzeće GRAS neće ni osjetiti, upravo iz toga razloga revizori mogu povesti +1 tramvaj po svom izboru, kojima također treba otapanje u ljekovitoj vodi.

“Morate razumijeti da oni dnevno dođu kontakt sa hiljadama ljudi, radite takav tip posla bez stimulansa je nemoguće. Znate li šta znači objašnjavati svakoj osobi zašto mora imati kartu, a znate kakvih sve danas ima insana. Kao što bolnice i klinike obezbijede veoma dug godišnji odmor za  ljekare i medicinsko osoblje koje svoje radno vrijeme provode izloženi zračenju, tako smo i mi odlučili obezbijediti odmor za naše opravdano pijane kontrolore saobraćaja. Neki su pokušali napasti GRAS zbog konzumiranja alkohola na radnom mjestu, ali ovdje jasno da se radi o izuzetku”, izjavio je za Šatro info Haris Gušić.