Predsednik Srbije Tomislav Nikolić prvi je uputio čestitku premijeru Makedonije Nikoli Gruevskom na osvajanju nove parlamentarne većine i nastavku mandata.

„Iskreno čestitam premijeru Gruevskom na ovoj veličanstvenoj pobedi. U današnjem političkom životu, malo je dana kada Srbija može iskreno da se raduje, a ovo je jedan od tih. Pobeda premijera Gruevskog bila je očekivana, ali usled svih svana nametnutih nestabilnosti, postojale su kod dela javnosti i neke sumnje. Ja nikada nisam sumnjao u Gruevskog“, rekao je Nikolić.

Na konferenciji za medije koju je organizovao povodom pobede Gruevskog, Nikolić je naglasio da je Gruevski njegov lični prijatelj i veliki političar, i da njegova pobeda znači mnogo srpskom narodu s obe strane Vardara.

„U ovim situacijama nezahvalno je govoriti odmah o odnosu koji Srbija i zemlje u regionu imaju, ali svakako da je Makedonija jedna od onih s kojom Srbija želi zajedno na putu ka Evropi, Rusiji, NATO-u, Kini i Americi, pa zato imamo i bolju saradnju. Iskren da budem, ovako se nisam obradovao još od pobede Đukanovića“, rekao je Nikolić ekskluzivno za Šatro.info.