Vladavina Nermina Nikšića na čelu SDP-a polako, ali sigurno bliži se kraju. Članovi ove stranke su za narednu godinu najavili kongres na kojem će se prema trenutnim informacijama birati novi predsjednik. Iako tu ima nekoliko imena koja pretendiraju na ovu funkciju prema nezvaničnim informacijama glavni kandidat za nasljednika gospodina Nikšića je Chat GPT.

“Kao što kaže naš narod svemu jednom mora doći kraj pa i mojoj vladavini u SDP-u. Nemam više prava na još jedna mandat i ja sam se pomirio sa tim činjenicom. Mogu vam reći da će mi dobro doći malo odmora. Međutim, ono što me muči je pitanje ko će me naslijediti obzirom da nemamo nekih kvalitetnih pojedinaca. Mi smo uvijek bili timska stranka i niko nikada nije odskakao toliko. Prema informacijama koje sam dobio najveće šanse ima neki Chat GPT kojeg ja da iskren budem nikad nisam vidio u stranci, ali ako tako stranka želi ko sam ja da se suprotstavljam”, rekao je Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a.

Još nekoliko drugih članova SDP slažu se s time da bi Chat GPT bio najbolji izbor za novog predsjednika stranke.

“Imamo mi tu pojedinca koji bi mogli sjesti na ovu stolicu. Jaka imena kao što su Karić, Bećirović pa čak i Helez bi nam sigurna sam donijeli publicitete i dobro vodili stranku, ali sve nam je to nekako nedorečeno. Zbog toga je glavni kandidat Chat GPT. Ukoliko on bude izabran zaposlit ćemo jednu osobu koje će komunicirati sa Chat GPT-om i nama prenosit šta da radimo. Mislim da će nam to biti jedna stepenica gore kada je cijela stranka u pitanju”, rekao je Vojin Mijatović, član SDP-a.