Kanton Sarajevo unazad nekoliko sedmica ima velikih problema s lažnim dojavama bombi koje koče rad škola i pojedinih institucija. S obzirom na to da će se ovaj trend dojavljivanje bombi nastaviti bh. kladionice odlučile su uvesti posebnu opcije klađenja na sljedeću lokaciju gdje će bomba biti dojavljena.

“Vidimo da je dojavljivanje bombi u Kantonu Sarajevo postalo jedan svojevrsni trend koji će se nastaviti i u mjesecima koji su pred nama. To smo odlučili iskoristiti i uvesti jednu opciju klađenja koja do sada nije viđena u svijetu. Omogućili smo klađenje na lokaciju sljedeće dojavljene bombe. S obzirom na to da se te dojave dešavaju ujutru klađenje će biti dostupno dan prije. U ponudi imamo sve od osnovnih i srednjih škola do kantonalnih, federalnih i državnih institucija. Da biste ostvarili dobitak morat ćete tačno pogoditi datum i instituciju, a kvote su zaista velikodušne”, rekao je Hazim Fiks, šef tima za odnose s javnošću jednog bh. lanca kladionica.

Građani naše zemlje koji pokušavaju zaraditi koji dinar preko kladionica oduševljeni su ovom ponudom.

“Ja iako živim u Zenici svako jutro čitam o tim dojavama koje pogađaju Kanton Sarajevo. To mi je na redu za čitanje odmah nakon sporta, jer sam zaljubljenik u klađenje. Ovo je nešto sasvim novo i trebat će vremena da se naviknemo, ali ja i moje društvo smo oduševljeni idejom. Već sutra ćemo početi da klađenjem na sljedeću lokaciju na kojoj će biti dojavljena bomba. Nadamo se da ćemo nešto i zaraditi”, rekao je Sejo Prelaz iz Zenice.