Lokalni izbori su iza nas, a sada je pravo vrijeme da se sumiraju svi utisci. SDA je dosta napredovala u odnosu na prethodne lokalne izbore, a stranke Trojke su osim u Kantonu Sarajevo ostvarile dosta lošiji rezultat u ostatku naše zemlje. Zbog svega toga Trojka je danas tražila da se izbori ponove.

“Izbori su dobro prošli i nije bilo toliko prevara berem koliko mi znamo. Međutim, kada se sve sabere i oduzme nas je šokirao rezultat SDA. Mislili smo da smo nepobjedivi, ali rezultat SDA nas je spustio na zemlju. Sumnjivo nam je tu nešto, ali još uvijek ne znamo šta. Kada se u obzir uzmu i oni tamo izbori kada smo izdominirali sada smo dosta pali i to nam muči. Zbog svega toga tražili smo danas da se izbori ponove kako bi još jednom potvrdili rezultate jer nam je stvarno čudno da se SDA toliko uzdigla”, rekao je Elmedin Konaković jedan od lidera Trojke.

Trojka je sa ovom idejom otišla ravno u CIK od kojeg očekuju pozitivan odgovor.

“Izbori jesu skupi i njihovo ponavljanje bi bilo ubistvo za ekonomiju, ali mislim da mi to sve možemo da iznesemo. Moramo potvrditi ovaj rezultat jer nam je pravo nekako čudan. Nakon svega SDA je izašla kao pobjednik i to ne znamo kako im je uspjelo. Afere su ih izgleda dobro pogurale. Ako im je rezultat pošten onda nemaju razloga da strahuju, a ako nije onda ćemo ih ponovo razotkriti. Mi znamo da smo svaki svoj glas pošteno dobili i idemo na nove izbore čista obraza”, dodao je Konaković.