Zastupnik iz reda SDA u Skupštini Kantona Sarajevo, danas je lično pozvao Visokog predstavnika na tradicionalnu borbu na šake, a sve zbog dovođenja imena Alije Izetbegovića u istu ravan sa ratnim zločincem Ratkom Mladićem.

“Smatram da je Visoki predstavnik ovoga puta prešao sve crvene linije, i da je pogazio sav dignitet koji je imao, odnosno ono malo digniteta što mu je ostalo. On ako je navikao da pred predstavnicima Trojke govori šta hoće a da oni samo klimaju glavom, neka zna da SDA itekako ima zube i da nećemo tolerisati ovakve izjave. Ne samo da tražimo da podnese ostavku jer je pokazao svoje pravo lice, već ga ja lično pozivam na šake ispred zgrade OHR-a kada god to poželi”, ističe hrabri Zahiragić.

Spreman je kako navodi i da Schmidt ima i jednog tjelohranitelja u timu, te da mu nije problem obojicu sam da sredi, jer za obraz i čast je potrebno stati na crtu, poručio je.

“Mi nećemo dozvoliti da nas bilo ko gazi, poredi sa ratnim zločincima niti omalovažava. Vrlo dobro se zna ko je ovdje bio zločinac a ko se branio, zato ga pozivam da kada god kaže, izađemo i muški na stari sarajevski način riješimo ovo na šake, čisto da mu dam do znanja da ne može tako. Predstavnici Trojke su dobro njega razmazili i dopustili mu da on jaše ovdje kako hoće, ali mi to nećemo dopustiti. Da je predsjednik SAD-a a ne Visoki predstavnik, isto bih uradio”, dodao je Zahiragić.

Ovaj potez je na veliko iznenađenje podržao Milorad Dodik, koji je rekao da je spreman stati na stranu Zahiragića u tuči, samo da i on pokaže Schmidtu koliko ga ne podnosi, makar to bilo i u Alijinu čast.