Afera sa direktorom ViK-a, koji je kadar Naroda i Pravde, kap je koja je prelila čašu i lider Dino Konaković je odlučio napraviti čistku unutar stranke. Svjestan da ima previše kadrova iz SDA koji su prešli ovamo, odlučio je neke vratiti nazad.

“Euforija oko Naroda i pravde kada je krenula mnogi su poletili, kako novih članova tako i nekih starih kolega iz SDA. Nisam imao vremena da tada pravim selekciju i prelazio je ko god je želio. Ali evo iz godine u godinu se pojavljuju vijesti da neki članovi ove stranke prave katastrofalne kriminalne radnje, i tome se mora stati u kraj. Ja pokušavam da održim kontrolu ali nešto mi proleti i takvi ljudi će biti sankcionisani. Ne želimo da Narod i pravda postanu što je nekada bila SDA, zato ćemo takve kadrove vratiti njima”, ističe predsjednik Naroda i Pravde, Elmedin Konaković.

Nadzorni odbor stranke će detaljno prekontrolisati sve osobe iz ove stranke na direktorskim pozicijama, i na osnovu toga odrediti koga vraća nazad a koga ostavlja.

“Sve one kojima su ostale stare navike iz SDA ćemo prvenstveno smijeniti, a nakon toga vratiti u matičnu stranku gdje su navikli da se tako ponašaju. Ne želimo da bacamo ljagu na ostale članove ove stranke, zbog nekoliko hiljada korumpiranih SDA igrača koji su prešli ovamo, pa sada nas sabotiraju. Ja priznajem, jesam nekada bio u SDA ali mi imamo previše bivših članova te stranke i potreban nam je novi kadar”, dodao je Konaković.

Akcija pod nazivom čekić, Asim i nakovanj će krenuti odmah danas, gdje će specijalni tim prekontrolisati sve članove i odrediti do kraja sedmice ko je za povratak kući a koga treba zadržati i dalje.