Naša fudbalska reprezentacije sinoć je u Zenici poražena od reprezentacije Mađarske. Iako je u duelu protiv Njemačke naša reprezentacija pokazala nešto bolju igru uspon forme se nije nastavio. Ipak u ovogodišnjem izdanju Lige nacija naša reprezentacija odnosno klupa naše reprezentacije prva je po broju žutih kartona.

“BiH kao reprezentacija jako loše igra i sve utakmice redom gubi. To je stvarno šteta jer imaju velikog potencijala. Međutim, smjena generacija i sve to što ide uradilo je svoje. Ipak reprezentacija BiH najbolja je u jednom statističkom segmentu. To su žuti kartoni, ali ne kartoni koje su dobili igrači na terenu nego žuti kartoni koje je dobila klupa reprezentacije. Skoro svaki član je u ovom ciklusu dobio žuti karton, a neki su čak dobili i crveni. Ako ništa u tome su najbolji i na tome im skidamo kapu”, poručili su iz komiteta Lige nacija.

Povodom ove situacije oglasio je i naš selektor, Sergej Barbarez koji je poručio da je sve ovo dio procesa.

“Vidite da nije sve tako crno. Iako rezultati na terenu nisu nešto mi smo ipak prvi u nečemu. To je veliki napredak i nastavit ćemo tim koracima dalje. Za sve treba vremena i molim navijače za strpljenje. Popravili smo taj segment i prvi smo po žutim kartonima, sada idemo dalje. Korak po korak sve dok naša reprezentacija ne bude na nivo evropskih sila. Samo strpljenja i vjere u proces, a ovo ostalo će sve doći u svoje vrijeme” poručio je Barbarez.